Συσκευασίες νημάτων

στις

Μιλήσαμε για την τεράστια γκάμα των νημάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νήμα. Τώρα θα δούμε για τις συσκευασίες τους. Η κάθε συσκευασία περιλαμβάνει ορισμένη ποσότητα νήματος προς πώληση. Οι συσκευασίες που συναντάμε περισσότερο είναι:

  • τα κουβάρια
  • οι κούκλες &
  • οι θηλιές.

Υπάρχουν και οι συσκευασίες σε σχήμα κώνου, οι οποίες είναι μεγαλύτερες αλλά αυτές συνήθως πωλούνται για πλεκτά που φτιάχνονται στην μηχανή και όχι για πλεκτά που πλέκονται στο χέρι.

ΚΟΥΒΑΡΙΑ:

Τα κουβάρια είναι οι πιο κοινές συσκευασίες στο εμπόριο νημάτων και είναι πολύ πρακτικά, επειδή είναι έτοιμα για χρήση. Τραβάμε απλά την άκρη του νήματος από το κέντρο και ξεκινάμε να πλέκουμε.

ΚΟΥΚΛΕΣ:

Οι κούκλες είναι παρόμοιες με τα κουβάρια. Η διαφορά τους είναι στο σχήμα καθώς οι κούκλες είναι μακρόστενες. Είναι και αυτές έτοιμες προς χρήση αρκεί να αναζητήσουμε την άκρη του νήματος στο εσωτερικό της κούκλας. Καλό είναι να μην αφαιρέσουμε την ετικέτα για να μη ξετυλιχτεί η κούκλα όσο εμείς δουλεύουμε το πλεκτό μας.

ΘΗΛΙΕΣ:

Οι θηλιές δεν μοιάζουν ούτε με τα κουβάρια ούτε με τις κούκλες. Είναι ένας στριφτός δακτύλιος νήματος και για να ξεκινήσουμε να πλέκουμε θα πρέπει πρώτα να τυλίξουμε το νήμα σε κουβάρι διαφορετικά δεν μπορούμε δουλέψουμε με το νήμα που είναι σε συσκευασία θηλιάς.

Σημείωση:

Μπορείτε πάντα και τις κούκλες να τις τυλίξετε σε κουβάρια. Εγώ πολλές φορές όταν τακτοποιώ τα νήματα μου τα τυλίγω όλα σε κουβάρια. Μου πιάνουν λιγότερο χώρο και μερικές φορές με βολεύει όταν πλέκω επειδή τοποθετώ το κουβάρι μέσα σε ένα πήλινο γλαστράκι και ξετυλίγεται εύκολα και το σημαντικότερο δεν το ψάχνω κάτω από τα έπιπλα.

Καλή συνέχεια και καλές δημιουργίες!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.