Πασχαλινό καλαθάκι κουνελάκι

στις

Την προηγούμενη φορά φτιάξαμε τα πασχαλινά αυγουλάκια μας. Όμως κάπου θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε. Φυσικά μπορείτε να βάλετε μέσα και τα αυγά που θα βάψετε. Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξουμε ένα καλαθάκι που να ταιριάζει στο Πάσχα. Ένα καλαθάκι που θα θυμίζει κουνελάκι.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

 • Νήμα Diva Ribon σε ροζ χρώμα
 • Βελονάκι Νο6,5
 • Ψαλίδι &
 • Βελόνα χοντρή (σακοράφα)

Συντομογραφίες:

 • αρ.γ.= άριχτο γαϊτανάκι
 • μ.π.= μισό ποδαράκι
 • π.= ποδαράκι
 • αυξ.= αύξηση
 • γ.σ.α= γαϊτανάκι στον αέρα
 • π.θ.= πίσω θηλιά
 • β.γ.= βουβό γαϊτανάκι

* Ο αριθμός μέσα στις παρενθέσεις () δηλώνει πόσους πόντους πρέπει να έχουμε σε κάθε γύρο.

* Τα σημεία από (*) έως (**) δηλώνουν την διαδικασία που επαναλαμβάνεται.

* Μέσα στις αγκύλες {} περιγράφεται με συντομία η διαδικασία κάθε γύρου.

1ος γύρος: Κάνουμε τον μαγικό κύκλο, 1 γ.σ.α και πλέκουμε 7 αρ.γ. μέσα σε αυτόν. Στο τέλος του γύρου ενώνουμε με β.γ. {7 αρ.γ.}. (7)

2ος γύρος: Κάνουμε 1 γ.σ.α & αυξ. σε όλες τις θηλιές. Πλέκουμε δηλαδή 2 αρ.γ. σε κάθε θηλιά. Στο τέλος του γύρου ενώνουμε με β.γ. {7 αυξ.}. (14)

3ος γύρος: Κάνουμε 1 γ.σ.α & πλέκουμε *1 αυξ. στην 1η θηλιά , 1 αρ.γ. στην 2η θηλιά**. Επαναλαμβάνουμε από * έως ** άλλες 6 φορές. Στο τέλος του γύρου ενώνουμε με β.γ {1 αυξ, 1 αρ.γ. Χ 7 φορές.}. (21)

4ος γύρος: Κάνουμε 1 γ.σ.α & πλέκουμε * 1 αυξ στην 1η θηλιά, 2 αρ.γ. στις 2 επόμενες θηλιές**. Επαναλαμβάνουμε από * έως ** άλλες 6 φορές. Στο τέλος του γύρου ενώνουμε με β.γ.. {1αυξ, 2 αρ.γ. Χ 7 φορές}. (28)

5ος γύρος:Κάνουμε 1 γ.σ.α & πλέκουμε * 1 αυξ στην 1η θηλιά, 3 αρ.γ. στις 3 επόμενες θηλιές**. Επαναλαμβάνουμε από * έως ** άλλες 6 φορές. Στο τέλος του γύρου ενώνουμε με β.γ.. {1αυξ, 3 αρ.γ. Χ 7 φορές}. (35)

6ος γύρος: Κάνουμε 1 γ.σ.α & πλέκουμε * 1 αυξ στην 1η θηλιά, 4 αρ.γ. στις 4 επόμενες θηλιές **. Επαναλαμβάνουμε από * έως ** άλλες 6 φορές. Στο τέλος του γύρου ενώνουμε με β.γ.. {1αυξ, 4 αρ.γ. Χ 7 φορές}. (42)

7ος γύρος: Κάνουμε 1 γ.σ.α & πλέκουμε από 1 αρ.γ. στην π.θ. Στο τέλος του γύρου ενώνουμε με β.γ. {42 αρ.γ.}. (42).

8ος γύρος: Κάνουμε 3 γ.σ.α τα οποία μετράνε για 1 π. & πλέκουμε από 1 π. σε κάθε θηλιά, βάζοντας το βελονάκι κανονικά στην θηλιά αυτή την φορά. Στο τέλος του γύρου ενώνουμε με β.γ. {42π.}. (42)

9 γύρος: Κάνουμε 1 γ.σ.α & πλέκουμε από 1 αρ.γ. σε κάθε θηλιά. Στο τέλος του γύρου ενώνουμε με β.γ. {42 αρ.γ.}. (42).

Σε αυτό το σημείο τραβάμε λίγο το νήμα προς τα πάνω και γυρίζουμε το καλάθι μας. Βάζουμε το βελονάκι στην 2η θηλιά από τα δεξιά και περνάμε το νήμα μέσα. Θα φτιάξουμε τα αφτιά του κουνελιού μας τώρα.

Κάνουμε 1 β.γ και φτιάχνουμε μια αλυσίδα με 10 γ.σ.α. μπαίνουμε στην 2η θηλιά και κάνουμε 1 αρ.γ, 1 μ.π στην 3η θηλιά και από ένα π. στις 6 επόμενες θηλιές. Ενώνουμε με β.γ στην βάση της αλυσίδας μας.

Μπαίνουμε στην διπλανή θηλιά προς τα αριστερά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Κόβουμε, ασφαλίζουμε και κρύβουμε το νήμα.

Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε με κορδέλα ένα φιόγκο και να τον κολλήσετε πάνω στο καλαθάκι σαν ουρά.

Είναι έτοιμο!!

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.